Előfizetői tartalom

Méltatlan az IEB ajánlat - Így indul egy nagy európai bank Magyarországon?

Portfolio
A szükséges törvényi minimumon 4,074 forinton adott ajánlatot az Intesa SanPaolo az Inter-Európa Bankra. Az ajánlati ár jelentősen alulmúlja a piaci árfolyamot, s a hitelintézet értékét is. A hír csalódást jelent a piacnak, az alacsony közkézhányad miatt egy magasabb ajánlat nem rengette volna meg az olasz óriásbank kasszáját. Holnap sávszélesítés, megítélésünk szerint a papír 4,000 forint alá esik.

Az 180 napos átlagár természetesen végig benne volt a kalapban, azonban hittünk abban, hogy a pénzintézet ennél gálánsabb lesz. Az Intesa SanPaolo előtt két út állt, az annak idején nagy felháborodást kiváltó Brau, vagy a tőzsdéről korrektül visszavonuló Démász útja. Úgy látszik, hogy az olasz nagybank az előzőt választotta. Az ajánlatot a PSZÁF még nem hagyta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés