Előfizetői tartalom

3 csomagot tervez a kormány a kkv-nak - dupla segítség, feleződő akadályok

Portfolio
Három nagy "csomagot" tartalmaz a kormány azon új kis- és középvállalkozási fejlesztési koncepciója, amely a következő hét éves (2007-2013) időszakra került kidolgozásra - jelentette be a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Kóka János. A gazdasági és közlekedési miniszter jelzése szerint az egyik nagy csomag az adó- és járulékrendszer átalakítása; a másik a vállalkozói üzleti környezet javítását, a kiszámíthatóság fokozását, a jogi és adminisztrációs terhek csökkentését célozza; míg a harmadik állami garanciavállalás melletti hitelnyújtásról, a vállalkozások "bankképessé" tételéről szól. Kóka úgy foglalta össze a programok célját, hogy "duplázzuk meg a segítséget és felezzük meg a jogi akadályokat".

A miniszter utalt rá, a vállalkozások "panaszlistáját" egy évtizede a magas adó- és járulékterhelés vezeti, ezért fontos, hogy ebben előrelépés legyen. A vállalkozásokat érintő adócsomag (melyről az egyeztetések 2 hete kezdődtek) azonban csak úgy mehet végbe, hogy a konvergencia-program keretszámai nem sérülnek. A második csomaggal kapcsolatban érzékeltette: Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés