Előfizetői tartalom

Rekord méretű tőkekivonás a feltörekvő piacokon

Portfolio
Hatalmas csapást mért a múlt heti részvénypiaci pánik a feltörekvő piaci részvényalapokra, a befektetők 2000 óta nem látott mennyiségű tőkét vontak ki az alapokból. A zuhanást talán a legjobban a kínai alapok sínylették meg, összesen kétmilliárd dollár hagyta el ezeket az alapokat. A feltörekvő piacok a napokban korrigáltak, de a további esés sem elképzelhetetlen.

A befektetők rekordmennyiségű, 8.9 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a feltörekvő piaci részvényalapokból a múlt heti részvényeladási hullám során - derül ki az Emerging Portfolio Fund Research legfrissebb adataiból. Ez 2000 óta a legnagyobb mértékű tőkekivonás volt a kategóriában, és a teljes eszközérték mintegy 2.7 százalékát tette ki. A tőkekiáramlásból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés