Előfizetői tartalom

Megduplázta jelzáloghiteleit az Erste Bank

Portfolio
Jelentősen növelte piaci részesedését a lakossági hitelek területén az Erste Bank Hungary Nyrt. a tavalyi évben: a pénzintézet egy év alatt másfél százalékponttal, 9,1 százalékról 10,6 százalékra növelte piaci részarányát a teljes lakossági hitelállományon belül. A bank az újonnan szerződött jelzáloghitel állományát 2005-höz képest pedig közel megduplázta, ezzel a lakossági jelzáloghitel piacon a második helyet szerezte meg - adta hírül a hitelintézet.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: a teljes magyar lakossági hitelpiac tavaly december végén 4731 milliárd forint volt. Ebből a fogyasztási hitelek 1710 milliárd, a lakáshitelek 2700 milliárd, az egyéb hitelek pedig 321 milliárd forintot tettek ki. A nettó állománynövekedés a teljes lakossági hitelpiacon 943 milliárd forint volt, ami 25 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés