Előfizetői tartalom

Folyamatos tőkekivonás a feltörekvő piacokon - eleve lyukas a lufi?

Portfolio
Nem kell félnünk egy feltörekvő piaci buboréktól, legalábbis a globális befektetésialap-piac tőkemozgásai erre utalnak: az idei értékesítések semmilyen hasonlóságot nem mutatnak a tavaly májusi korrekciót megelőző folyamatokkal. A befektetők továbbra is a korábbinál magasabb kockázatkerülési hajlandóságról tettek tanúbizonyságot, így a konzervatívabb megközelítést képviselő alapkategóriák teljesítettek jól - derül ki az Emerging Portfolio Fund Research március harmadik hetére vonatkozó adataiból.

2007-ben eddig a teljes feltörekvő piaci alapkategóriából az EPFR adatai szerint összesen mintegy 3.7 milliárd dollárt vontak ki a befektetők, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 22 milliárd dolláros tőkebeáramlásával, ami ráadásul közvetlenül a májusban megindult korrekció előtt 33 milliárd dollárnál tetőzött. Az amerikai részvényalapok 9.8 milliárd dolláros...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés