Előfizetői tartalom

Körbetartozások: milyen változtatásokat tervez a kormány?

Portfolio
Hamarosan az Országgyűlés elé terjeszti a kormány azt a javaslatcsomagot, amely az országos szinten 200 milliárd forint körülire becsült körbetartozások mérséklése érdekében szükséges intézkedéseket tartalmazza. Ez több törvény - a csődeljárásról szóló törvény, a közbeszerzésekről szóló törvény és a Polgári Törvénykönyv - módosítására tesz javaslatot, valamint olyan, hosszabb távon kidolgozásra kerülő elképzeléseket is tartalmaz, melyek kedvező hatással lehetnek a körbetartozások visszaszorítására. A kormány legfontosabb célja, hogy védelmet kapjanak a vállalkozói láncolatban hátrébb lévő magyar kis- és középvállalkozások is, és biztosan hozzájussanak pénzükhöz a fővállalkozótól.

A kormány a következő területeken kíván módosításokat végrehajtani: 1.) A javaslatcsomag a csődtörvény tervezett módosításával lehetővé tenné, hogy a fizetési határidőt követő 15 nap elteltével - ha az adós nem vitatja, de nem is egyenlíti ki tartozását az adóssal szemben - megindítható legyen a felszámolási eljárás, ha a például a hitelező írásbeli felszólítására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés