Előfizetői tartalom

Magyarország is fekete ló! - Ahogy a szakértő látja az M&A piacot

Portfolio
2006 az egyik legkiválóbb év volt a fúziók és vállalatfelvásárlások (M&A) történetében, a Thomson Financial adatai szerint a bejelentett tranzakciók összértéke soha nem látott szintekre ugrott. 2007 első negyedévében több mint 1,130 milliárd dollár értékű tranzakciót jelentettek be, melyre a történelem során szintén nem volt még példa. Bár a kamatszintek az elmúlt év során jelentősen emelkedtek, a hitelfinanszírozás még így is szokatlanul nagy szerepet kap, mely egyes vélemények szerint egy hamarosan kidurranó buborék jövőképét vetíti előre. De valódi fenyegetés ez? Meddig duzzadhat még az M&A aktivitás? Mely régiókban és szektorokban lehet még potenciál? Hogy fest a közép-kelet európai kockázati tőke piac? Ezekről a kérdésekről beszélgetett a portfolio.hu Michael E. Gibbons-szal, a befektetési banki szakma elismert szakértőjével. Interjúalanyunk a Global M&A elnöke és a Brown Gibbons Lang and Company M&A tanácsadó iroda ügyvezető igazgatója.

Élet a csúcsok után. portfolio.hu: Mit kell tudnunk a Brown Gibbons Lang and Co.-ról (BGL) és a Global M&A-ről (GMA)? Milyen szerepet töltenek be a két szervezet a gazdasági életben? Michael E. Gibbons: A BGL egy az amerikai élvonalban helyet foglaló befektetési bank, mely M&A tranzakciókra, részvény és kötvény kibocsátásokra szakosodott. Gyakorlatilag ugyanazokat a szolgáltatásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés