Előfizetői tartalom

Vételi ajánlatot tett a média mogul - 60%-ot száguldott a Dow Jones

Portfolio
Közel 60%-ot száguldottak tegnap a Dow Jones&Co. részvényei, miután a legnagyobb média mogul, Rupert Murdoch nevével fémjelzett News Corp. 5 milliárd dolláros önkéntes vételi ajánlatott tett a társaság (melynek érdekeltségei közé tartozik többek között a Wall Street Journal és MarketWatch) részvényeire. A Dow Jonesban 64.2%-os szavazati joggal rendelkező Bancroft család azonban jelezte, hogy az ajánlat elfogadása ellen fog szavazni.

A News Corp. ajánlata részvényenként 60 dolláros, mely a korábbi záróárfolyamhoz képest 65%-os felértékelődési potenciált jelentett. A megvásárolni kívánt részvények ellenértékét készpénzben, vagy készpénz és részvénycsere útján elégítenék ki. Az Outsell vezető elemzője, Ken Doctor szerint a piaci árfolyamhoz képest 65%-os prémiumot jelentő ajánlati ár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés