Előfizetői tartalom

Azt adjuk, ami kell - Interjú Papp Edittel (Erste)

Apró finomhangolással, de fókuszváltás nélkül halad előre útján az új vezetés alatt is az Erste Bank. A hitelintézet elnök-vezérigazgatói székét januárban átvevő Papp Edittel beszélgettünk. A szakember nem látja, hogy a lakossági piacon jelentős negatív következményekkel járna a stabilizációs csomag, ugyanakkor a terven felül alakuló költségeket csak a vártnál magasabb bevételekkel lehet kompenzálni. Papp Edit szerint jelentős tartalékok vannak még más Erste országok tapasztalatainak, termékeinek átvételében és nem tart attól, hogy hitel/betét mutatója lassan az egeket verdesi. Az anyabank hátterére támaszkodva ugyanis a forrásellátottság biztosított, így azokat a termékeket képesek kínálni az ügyfeleknek, amelyet valóban keresnek. Portfolio.hu: Az idei év elején vette át az Erste Bank irányítását Kisbenedek Pétertől. Történt-e változás a bank stratégiájában?

Papp Edit: A bank fókuszában korábban is és most is a lakossági és a kis- és középvállalati szektor kiszolgálása áll, ebben nem történt változás. Természetesen apró finomhangolást a piaci környezet változása miatt végeztünk, hiszen alkalmazkodnunk kellett a gazdasági növekedés megtorpanásához. Változást jelent az is, hogy az Erste európai méretekben is kiemelkedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés