Előfizetői tartalom

Kik kezelik a leggazdagabbak pénzét?

Somi András
A Portfolio.hu immáron másodszor készítette el a hazai private banking piacot feltérképező széleskörű felmérését, amiből kiderül, hogy a hazai privátbanki szegmensben kezelt vagyon becslésünk szerint mintegy 13 százalékkal bővült 2007 első felében. Ez az ügyfélbázis hasonló ütemű növekedésével párosult, ami részben annak is köszönhető, hogy a hazai szolgáltatók továbbra is meglehetősen alacsony elvárásokat támasztanak az ügyfelek minimális megtakarításaival szemben. Ily módon az egy ügyfélre eső átlagos vagyon is inkább stagnált, mintsem a nyugat-európai szintek felé közelített volna a félév során. A privátbankok díjstruktúrájában még tetten érhető a piac kialakulatlansága, hiszen számos szolgáltató alkalmaz a hagyományos értelemben vett private bankinggel nehezen összeegyeztethető díjelemeket is. A termékkínálat terén ugyanakkor a hangsúly a banki termékekről egyre inkább a befektetési termékekre tolódik át, és ha hihetünk a privátbanki vezetők becsléseinek, akár 25-30 százalékos bővülést is hozhat a szegmens számára az elkövetkező 12 hónap.

Mi is az a private banking?. A nemzetközi tapasztalatok alapján a kereskedelmi bankok szolgáltatásait általában három fő csoportba sorolhatjuk a megcélzott ügyfélkör szerint. A legszélesesebb, hagyományos banki termékeket és elérési csatornákat nyújtó "egyszerű" lakossági szolgáltatások bármely ügyfél számára elérhetők. Ezen felül elkülöníthetjük a valamelyest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés