Előfizetői tartalom

Vége a hallgatásnak - mi okozta a hatalmas veszteségeket?

Portfolio
Nem pumpál tőkét a Goldman Sachs az augusztusban kritikán aluli teljesítményt nyújtó "zászlóshajójába", a Global Alpha nevű hedge fundjába. Az egyetlen hónap alatt 20 százalék feletti veszteséget felhalmozó kvantitatív, azaz számítógépes modellekre alapuló stratégiát követő alap ugyanakkor nem korlátozza a befektetők tőkekivonását. A Goldman Sachs nem kért elnézést semmilyen formában az idei súlyos veszteségekért, és a továbbra is a kvantitatív megközelítés mellett foglalt állást.

Megtörte az elmúlt hetek hallgatását a vezető hedge fundjával katasztrofális augusztusi eredményeket elérő Goldman Sachs, és a befektetőknek küldött levelében azt ígérte, komolyan változtat az alap működésén. Mint ismeretes a Global Alpha alap augusztus folyamán mintegy 22.7 százalékot vesztett értékéből, amivel együtt 2007-ben már 33.4 százalékos veszteséget halmozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés