Előfizetői tartalom

El lehetett volna kerülni a válságot? - Volt akinek sikerült...

Portfolio
Az amerikai jelzálogpiac zavaraira sok befektető még sokáig emlékezni fog, miután az eleinte elszigeteltnek tűnő probléma, részben a különféle innovatív pénzügyi megoldásoknak köszönhetően a vártnál sokkal szélesebb területen éreztette hatását. Volt azonban egy szegmens, amely komolyabb megrázkódtatások nélkül vészelte át a zűrös heteket, mégpedig a társadalmilag felelős befektetésekre koncentráló alapok. A terület staiblitása ugyanakkor nem a véletlen műve, hiszen a társadalmi kockázatokat is szem előtt tartó elemzések már jóval a problémák felszínre kerülése előtt jelezték, baj lehet az amerikai hitelpiacokon, így az alapok elkerülhették az ingoványosnak ítélt területeket.

Volt olyan alap, amely megúszta a hitelpiaci zűrzavarokat? Mivel az amerikai jelzálogpiacról kiindult turbulenciák meglehetősen kiterjedt hatással voltak a szélesebb tőkepiacokra is - nem kevéssé a különféle strukturált hiteltermékek miatt -, nem nagyon találhatunk olyan nagyobb befektetési alap kategóriát, amely teljesen függetleníteni tudta magát az eseményektől. Van azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés