Előfizetői tartalom

Óvatosan és rendszertelenül fektetnek be a megtakarító magyarok

Portfolio
A befektetési jegyek "tipikus" hazai vásárlói más régiós országokhoz képest egyelőre konzervatív befektetési stratégiát követnek, amikor befektetési alapot választanak, és inkább eseti egyösszegű befizetésekkel növelik befektetéseiket a rendszeres megtakarítások helyett - ez derül ki többek között a Raiffeisen Capital Management és a GfK Hungária közös felméréséből. A Raiffeisen Capital Management ezzel együtt a magasabb kockázatokat vállalni tudó befektetőknek is kedvez, a társaság az idén februárban indult Raiffeisen-Feltörekvő Európa-Small Cap alapot mutatta ma be, amely kifejezetten a közép-európai régió alacsony kapitalizációjú társaságaiba fekteti tőkéjét.

Milyenek vagyunk? A hazai befektetési alapok potenciális ügyfeleiről szóló tanulmányt készített a GfK Hungária és Raiffeisen Capital Management, azzal a céllal, hogy felmérjék, milyen jellemzőkkel is bír egy "tipikus befektetési jegy tulajdonos" Magyarországon. A kutatást az motiválta, hogy a szokványos gazdasági, pénzügyi elemzési módszerek nem nyújtanak elegendő információt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés