Előfizetői tartalom

Gazdagodj a fejlődő piacokon! - mit ajánlanak a profik?

Portfolio
Lecsillapodtak a kedélyek a nyáron kirobbant amerikai hitelválságot követően, így továbbra is a részvénypiacokra helyezhetik a hangsúlyt a befektetők - derül ki a Portfolio.hu által megkérdezett alapkezelők szokásos havi portfólió-ajánlóiból. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy habár az első pánikhullám elmúlt, a megingás hatásait még sokáig nyöghetik a világ piacai, az ebből eredő kockázatokat így nem tanácsos szem elől téveszteni. Ezzel együtt a feltörekvő piacok és régiónk országai még bővelkednek kiváló befektetési lehetőségekben, a túlértékeltség itt-ott feltűnő jelei ellenére is. A hazai piacok ugyanakkor már nem ennyire vonzóak, a profik szerint a részvények terén néhány csupán egyedi történetet találhat, aki elég merész, és a hazai kötvénypiac sem tartogat jelenleg komolyabb lehetőségeket.

Elmúlni látszik az amerikai hitelválság okozta első sokk a piacokon, amit az újabb piaci csúcsok mellett híven tükröznek a Portfolio.hu által megkérdezett alapkezelők portfólió ajánlói is, hiszen a kockázatos eszközök részaránya ismét emelkedett az egy hónappal korábbi átlagos eszközallokációhoz képest. Az akut krízis tehát csillapodott, de hosszabban fejthetik ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés