Előfizetői tartalom

Még az osztrákok is Prágán keresztül jönnének? - privát banki terjeszkedés a régióban

Portfolio
Csehország a világ élvonalába került a Merrill Lynch globális private banking piaci felmérése szerint - legalábbis ami a legvagyonosabb banki ügyfélszegmens bővülését illeti. A kiemelkedő növekedés természetesen a nyugati privát bankok figyelmét sem kerülte el, így többek között az egyik legnagyobb, független privát bank, a Lombard Odier Darier Hentsch is Prágát választotta a közép-európai terjeszkedés kiindulópontjának. A piacon ugyanakkor még a magyarországi helyzethez hasonlóan a hazai kereskedelmi bankoké a domináns szerep, ráadásul a szolgáltatások bővítésével és helyzeti előnyüket kihasználva életképes konkurenciát jelenthetnek akár a tradicionális svájci és osztrák privát bankok számára is.

Kiemelkedő ütemben növekszik Csehországban a privát banki szolgáltatások piaca, amit mi sem jelez jobban, hogy egyre több nyugat-európai - jellemzően svájci és osztrák - privát bank választja Prágát a közép-európai terjeszkedés első állomásaként. Eközben természetesen a cseh bankok sem tétlenkednek, és minél magasabb színvonalú szolgáltatásokkal igyekeznek megtartani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés