Előfizetői tartalom

Megőrültek ezek? - 1,000 százalékos hozam, kevesebb mint egy év alatt!

Portfolio
Múlt héten adtunk hírt a subprime jelzáloghitel-termékek shortolásával 2007 eleje óta több mint 400 százalékos hozamot elérő hedge fundról. Azóta kiderült, a Paulson & Co. csak kispályás volt a Lahde Capitalhoz képest: utóbbi alap több mint 1,000 százalékos eredményt ért el ugyanezen időszak alatt. A hedge fund ugyanakkor már elkezdte kifizetni hozamait a befektetőknek, miután már nem lát akkora lehetőséget a piacon, mint tavalyi megalakulásakor.

Andrew Lahde 2006-ban Santa Monicaban alapította meg hedge fundját, kifejezetten azzal a céllal, hogy a subprime jelzáloghitelekre épülő strukturált termékek esésére játsszon az összegyűjtött tőkével, ami azonban nem volt túl nagy, hiszen a Lahde Capital volt a legkisebb a kategóriájában. Az alap az ígéretes lehetőségek hiányában már elkezdte kifizetni hozamait, de az alapító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés