Előfizetői tartalom

Kétségbeesetten szabadul mindenki a feltörekvő piaci alapjaitól

Portfolio
Fordult a kocka a feltörekvő piaci alapok körében, és az elmúlt években mellőzött EMEA alapok bizonyultak a legstabilabbnak az alapok tőkeáramlását tekintve. A feltörekvő európai országok mellett Afrikát és a Közel-Keletet is magában foglaló régió alapjai voltak az egyedüliek, amelyeket a minden más kategóriában megfigyelhető tőkekivonás elkerült. Ezzel együtt az EMEA alapok értékesítése is a negatív tartományban tartózkodik eddig 2008-ban, de messze nem akkora a baj, mint például a tavalyi rekord tőkebeáramlásának felét elvesztő ázsiai alapok esetében.

Némileg élénkült az elmúlt héten a feltörekvő piaci részvénybefektetések iránti igény a globális alappiacon, az EPFR Global adatai szerint mintegy 1.7 milliárd dollárnyi friss befektetés érkezett a feltörekvő piaci befektetési alapokba a múlt szerdán lezárult hét nap során. A befektetők az ázsiai országokat mellőzték a leginkább, míg a heti tőkebeáramlás szinte...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái