Előfizetői tartalom

Mégsem lesz brazil-svájci bányaóriás

Portfolio
Megszakadtak a felvásárlási tárgyalások a brazil Vale és a svájci Xstrata között, így most mégsem jön létre piaci kapitalizáció szerint a világ legnagyobb bányatársasága. A két cég nem tudott megegyezésre jutni, így továbbra is a BHP Billtion tudhatja magáénak ezt a címet. A Xstrata árfolyama 10.5%-ot zuhant a mai reggelen a hírre.

Mick Davis, a Xstrata vezérigazgatója továbbra is úgy gondolja, hogy a két cég egyesülésével a mindkét vállalat részvényesei számára szignifikáns értéket teremtettek volna, ugyanakkor a tárgyalásoknak véget kellett vetni, miután nem jutottak megállapodásra. A brazil Vale és a Xstrata december óta folytattak tárgyalásokat és a piaci pletykák 90 milliárd dollár értékű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés