Előfizetői tartalom

Az Erste is eladta biztosítóját - copy, paste

Portfolio
Az OTP-hez hasonlóan az Erte Bank is értékesítette biztosítási üzletágát. A vételár 1.45 milliárd euró, amelyből 1 milliárd euró profitként csapódik le a társaságnál, azonban 2008-ban csak 600 millió jelentkezik ebből.. A tranzakció 70 bázisponttal 8% ra emeli az Erste Tier 1 mutatóját és a 3. negyedévben zárul. A vevő a Vienna Insurance Group.

  Mint ismeretes az OTP Bank is nemrég jelentette be, hogy eladja biztosítási üzletágát. Az Erstét is hasonló indokok vezethették. Az értékesítés hatására az Erste a banküzletre tudja fókuszálni tevékenységét, s létfontosságú forráshoz jut. A bankcsoport tegnap esti bejelentése szerint a Vienna Insurance Group-nak (VIG) értékesíti az s Versicherung biztosítót, a kelet-közép-európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés