Előfizetői tartalom

2008 a katasztrófák éve lesz

Portfolio
A hedge fundok legsötétebb éve lesz 2008, az ágazat egyik legelismertebb szakmai lapja, az Absolute Returne Magazine szerint. A lap úgy véli, ha a jelenlegi trendek folytatódnak, akkor soha nem látott mennyiségű bukást láthatunk az ágazatban, miután az évből eltelt közel három hónap leforgása alatt összesen mintegy 6.6 milliárd dollár értékben számoltak fel hedge fundokat. Az ágazatban ezzel együtt már közel 2,000 milliárd dollárt kezelnek, így a végső összeomlás talán még odébb van.

A legnagyobb bukások között találjuk az egykoron mintegy 3 milliárd dollárt kezelő Drake Global Opportunities Fundot és a korábban egyaránt mintegy 2 milliárd dollár felett rendelkező Peloton ABS Fundot és a Sailfish Multistrategy Fixed Income alapot, amelyek egyaránt a subprime jelzáloghitelezésből elindult hitelválsággal kapcsolatos turbulenciákba buktak bele. 2007 végén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés