Előfizetői tartalom

Véget ért a tőzsde aranykora?

Portfolio
Tovább folytatódott a tőzsdei forgalom visszaesése márciusban. A BÉT azonnali részvénypiacán 1035 milliárd forintra rúgott a forgalom (duplikált érték), s a gyenge március azt vetíti előre, hogy nehéz lesz 2008-ban megismételni a 2007-es rekord forgalmat. A 12 hónapos kumulált számok szerint is fordulat következet be a tőzsdén, ugyanakkor fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a tőzsdei forgalom csökkenése nem a forgási sebesség, hanem a tőzsde kapitalizációjának csökkenésének tudható be.

A brókercégek versenyében nagy változások nincsenek, a piaci koncentráció lassan csökken, azonban az élen továbbra is magabiztosan áll a két legnagyobb brókercég. A piacvezető továbbra is a KBC maradt, 174 milliárdos forgalma 16.8%-os piaci részt eredményezett számára. Bár az Erste csak 2. lett a rangsorban, közel 170 milliárd forintos forgalma azt jelentette, hogy erőteljesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés