Előfizetői tartalom

Rettegés lett úrrá az amerikaiakon

Portfolio
A tavaly nyár óta tapasztalt áldatlan piaci helyzet megtette hatását az amerikai befektetési alapokra is, miközben a részvényalapok jelentősen veszítettek vagyonukból, a legalacsonyabb kockázatokat képviselő pénzpiaci alapokban kezelt vagyon történelmi rekordot állított fel, meghaladva Kína egész éves GDP-jének szintjét is. Eközben az alacsony kötvényhozamok arra késztetik az alapkezelőket, hogy lemondjanak az alapkezelési díjról, hogy a befektetőknek ne kelljen veszteséget elkönyvelniük.

Tetőfokára hágott a félelem az amerikai alapok befektetőinek körében, akik annyira tartanak a részvények és kötvények nyújtotta kockázatoktól, hogy a pénzpiaci alapok vagyonát történelmi rekordszintre, mintegy 3,510 milliárd dollárra hizlalták fel - írja a Bloomberg. 2008 első negyedévében a befektetők a piaci turbulenciákat látva összesen nem kevesebb mint 362 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés