Előfizetői tartalom

Sarkon fordultak a befektetők, irány Ázsia?

Portfolio
Egy röpke hét erejéig fellélegezhettek a feltörekvő piacokon befektető alapok menedzserei, és megtapasztalhatták a mostanában meglehetősen ritka tőkebeáramlás kellemes ízét az elmúlt héten. A prímet ráadásul éppen azok az ázsiai alapok vitték, amelyeket a legsúlyosabban érintett a befektetők elfordulása a feltörekvő piacoktól az év első hónapjaiban. A vihar pusztításai azonban még korántsem múltak el, hiszen a teljes idei tőkeáramlások még szinte minden alapkategóriában lehangoló képet mutatnak, miután a feltörekvő piaci alapok a teljes tavalyi tőkebeáramlásuknak felét elveszítették egyetlen negyedév leforgása alatt.

Lélegzetvételnyi időt kaptak az alapok Kedvező fordulat állt be a világ feltörekvő piacain befektető alapok körében, hiszen a megelőző hét tőkekivonása után a szerdán zárult hét nap során a teljes alapkategória mintegy 600 millió dolláros tőkebeáramlást regisztrálhatott, ami elsősorban a hosszú ideje meglehetősen mostohán kezelt ázsiai alapok jelentős tőkebeáramlásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés