Előfizetői tartalom

"Meghoztuk a pénzt, hová önthetjük?"

Portfolio
Megint bepörögtek a feltörekvő piaci alapok befektetői, és az apátia és tőkekivonás hónapjai után az elmúlt héten rég nem látott tőkebeáramlással örvendeztették meg az alapkezelőket. Mint általában a pozitív hangulatú időszakokban, ismét az ázsiai, különösképpen a kínai alapok vitték a prímet, annak ellenére, hogy a héten ezek a piacok teljesítettek a leggyengébben. Nem úgy a hirtelen nagyot szökkenő latin-amerikai régió, amely egyre inkább belopja magát a befektetők szívébe, így az egyelőre még kisebb vagyont képviselő alapok méretükhöz képest tekintélyes értékesítést könyvelhettek el az elmúlt héten is.

"Shiny Happy People" Mozgásba lendültek a befektetők a világ feltörekvő piacain az elmúlt héten, hiszen ahogyan a tőzsdék felfelé vették az irányt, a feltörekvő piaci alapokba rég nem látott mennyiségű, mintegy 3.3 milliárd dolláros friss tőke érkezett az április 9-én lezárult hét napban. Az EPFR Global adatai szerint ráadásul az összes fő kategóriában tőkebeáramlást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés