Előfizetői tartalom

A bankok csak ronthatnak a helyzeten...

Portfolio
Közeleg a gyorsjelentési szezon és félő, hogy a következő hetek ismét sok negatívumot hoznak az amerikai részvénypiacon - megint csak a bankpapírok főszereplésével. A gondod most egy szabályozásból eredő tényező súlyosbíthatja, nevezetesen a bankok tőkekövetelményére vonatkozó előírások. A baj forrása, hogy a leírásokon, valamint az egyéb befektetések miatt bekövetkeztet veszteségek igencsak megnyirbálták az amerikai hitelintézetek saját tőkéjét, így a tőkekövetelmények fenntartásához elengedhetetlen a tőkeemelés. A sorozatos hitelportfolió leminősítések és a továbbra is gyengélkedő lakáspiac tükrében a saját tőke növelése mellett a bankok azonban kénytelenek visszafogni a hitelek kihelyezését is, ami igen érzékenyen érintheti a már egyébként is nehéz helyzetben lévő amerikai gazdaságot.

Már eddig sem volt könnyű dolga az egyre nagyobb leírásokkal küszködő amerikai bankoknak, ám a kép csak tovább romolhat, ahogy a gyorsjelentési szezon közeledtével az elemzők sorra publikálják elemzéseiket. A probléma egyik oka, hogy a leminősítések és az elszenvedett veszteségek oda vezethetnek, hogy több hitelintézet hirtelen igen nehezen tudja teljesíteni a fennálló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés