Előfizetői tartalom

Pénz beszél, az EU pedig hallgat

Portfolio
Hiába telt öt évbe a kidolgozása, süllyesztőbe kerülhet az alapkezelési piac nyitását szolgáló új irányelv, a Ucits IV. A leginkább Luxemburg és Írország által ellenzett direktíva fókuszában sok egyéb mellett az alapkezelők tagállamok közötti mozgását elősegítő teljes útlevél állt, ami viszont a korábbi hírekkel ellentétben úgy tűnik, mégsem kerül ki a javaslatból, hanem azzal együtt tűnik el a fiók mélyén.

Az teljes új, vagyonkezelési piacról szóló (Ucits IV.) irányelv kútba eshet, nem csak egyes részei - derült ki az egységes pénzügyi piacok kialakításáért is felelős EU biztos, Charlie McCreevy múlt héten kiadott közleményéből -, de legalábbis jelentős késést szenvedhet az eredetileg kitűzött április végi határidőhöz képest. Új határidő egyelőre nincs, és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés