Előfizetői tartalom

Vége a találgatásoknak, egyesül a két amerikai légi óriás

Portfolio
Hónapok óta tartó találgatásoknak és pletykáknak vetett véget a Delta Air Lines és a Northwest Airlines, miután a két társaság tegnap este bejelentette, hogy megszületett a megállapodás a fúzióról. A 17.7 milliárd dollár értékű tranzakcióval a világ második legnagyobb légitársasága jön létre. A befektetők abban reménykednek, hogy az egyesült cég versenyképesebb lehet a növekvő üzemanyagárak és az egyre intenzívebbé váló verseny közepette.

A Delta Airlines és a Northwest Airlines egyesülésével létrejövő társaság eszközérték szerint a második legnagyobb légitársaság lesz globálisan és átveszi a vezető helyet az Egyesült Államok piacán az American Airlines-tól. Az új légitársaság Delta néven lesz jelen. A menedzsment várakozásai szerint a szinergiahatások több mint 1 milliárd dollárral növelik évente...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés