Előfizetői tartalom

A válságnak még nincs vége! De mi várható itthon?

Portfolio
Az amerikai jelzálogpiacról, illetve az értékpapírosított termékek piacáról kiindult nemzetközi tőkepiaci válság a magyar pénzügyi szektorban nem okozott közvetlen veszteségeket - olvasható a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet (PSZÁF) most közzétett elemzésében. Kedvezőtlen hatások azonban voltak, melyek között szerepel a gazdasági konjunktúra gyengülése, a tőkepiaci árak legutóbbi keletű, többé-kevésbé általános süllyedése és a volatilitás fokozódása, a hozamfelárak emelkedése, a fejlődő piacok befektetői megítélésének romlása, valamint a vezető pénzügyi szolgáltatók meggyengülése.

Röviden összefoglalva elmondható, hogy a közvetített állományok növekedése 2007-ben mérsékelten lassult, de a növekedés még így is lendületes, a nominális GDP gyarapodását több mint kétszeresen meghaladó. A pénzügyi közvetítés mélységét meghatározó eszközpenetrációs ráta a korábbi évek trendjét folytatva gyorsan javult. Emellett folytatódott az alapszerűen kezelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés