Előfizetői tartalom

Intesa Sanpaolo: 1,7 milliárd euró nyereség az első negyedévben

Portfolio
Az Intesa Sanpaolo - a CIB Bank anyabankja - az első negyedévben 1,7 milliárd euró adózott eredményt ért el, szemben a múlt év első három hónapjában keletkezett 3,96 milliárd euróval. Az adózott eredmény csökkenésének oka - ahogy a Torinóban és Milánóban közzétett beszámolóban részletesen olvasható -, hogy az előző év azonos időszakának eredményében kedvezőbb piaci feltételek tükröződtek, például a saját számlás ügyletek kiugróan magas eredménye, illetve az üzletrészek értékesítéséből származó egyszeri bevételek. Ezeket az extraprofit-tényezőket kiszűrve elmondható, hogy az alapműködésből fakadó eredménynövekedés meghaladja a 34 százalékot.

A működési bevétel 4,648 milliárd euró volt, ami 5,1 százalékos csökkenést jelent, a működési költségek 2,392 milliárd eurót tettek ki, 3,1 százalékkal kevesebbet, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A nemzetközi leánybankok működési bevétele 12 százalékkal 497 millió euróra, a működési költség szintén 12 százalékkal 257 millió euróra emelkedett, a költséghatékonysági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés