Előfizetői tartalom

Nagy dobásra készül az OTP Bank

Portfolio
Biztató számnak tartotta az első negyedéves 55.3 milliárd forintos adózott eredményt Urbán László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. A CFO elmondta, hogy a számok még szebbek, ha tisztítjuk a nyitott devizapozíción elszenvedett veszteséggel. Urbán szerint a likviditási válság lezárulásának jeléig nem valószínű, hogy bankot vennének Oroszországban, s különben is valami nagyot szeretnének venni, akkorát, amelyhez lehet, hogy még a Garancia eladási áron felül is gyűjteni kell. Ez nem zárja ki, hogy más országokban ne csinálnának kisebb akvizíciókat, csak Oroszországban nem szeretnének további kisebb bankok integrációjára energiát fordítani (a további országokban olyan bankok venne az OTP, ahol vagy most már, vagy 2-3 éven belül képes nagy piaci részesedés elérésére). Urbán utalt arra, hogy mivel a Garanciát jó áron adták el, ha az eladási árat csak állampapírba fektetik, az is kompenzálja a kieső EPS-t. Urbán szerint már nem azzal szeretnék bizonyítani nagyságukat, hogy minél több zászlójuk van a térképen, hanem, hogy zászlók jól növekednek. Ezzel összefüggésben közép távon előfordulhat, hogy lekerülnek zászlók az OTP térképről.

Az eredmény kapcsán Urbán szerint az első negyedéves teljesítmény alapot ad arra, hogy a 2008-ra kitűzött legalább 10%-os eredménynövekedés megvalósuljon. Egyelőre úgy tűnik, hogy a forrásoldal nem fogja akadályozni a bankcsoport növekedését, tekintve a két sikeres tőkebevonásra az idei évben. Urbán hangsúlyozta, hogy az első negyedévben a profit 30%-a jött már külföldről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés