Előfizetői tartalom

OTP: Mit hozott az első negyedév?

Portfolio
Vegyes, de a várakozásoknak nagy vonalakban megfelelő 1. negyedéves eredményt publikált ma az OTP Bank. A legnagyobb magyarországi hitelintézet adózott eredménye 2%-kal meghaladva az elemzői várakozásokat 55.3 milliárd forint lett. A képet árnyalja, hogy a nettó kamatbevétel értéke mélyen elmarad az elemzői várakozásoktól. Külföldön a kép erősen vegyes, a DSK szenzációs volt, Horvátországban volt egy nagy ugrás, az orosz és az ukrán lány megítélése pedig a nézőponttól függ. Romániát és Szerbiát továbbra se szeretjük, ott igazából egyelőre próbaverzióban tartják a sikert.

A gyorsjelentésben az OTP menedzsmentje megerősítette, hogy semmilyen subprime kitettsége nincs, amely nem árt a vérzivataros időkben. Az adózott eredmény év/év (yoy) alapon 9.5, a nettó 10.5%-kal nőtt, bár a bázis nem túl erős. A papír fundamentálisan nézve még mindig alulértékeltnek tűnik, bár az elmúlt napokban eléggé megrántották (amelyben szerepet játszott, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés