Előfizetői tartalom

Súlyos áldozatokra számít a világ legjobban fizetett alapkezelője

Portfolio
Távolról sincs még vége az amerikai hitelválságnak, és a veszteségek elérhetik az 1300 milliárd dollárt is a világ legjobban fizetett alapkezelője szerint. John Paulson tavaly került a figyelem középpontjába, miután alapja több mint 1000 százalékos hozamot ért el pontosan a hitelválság miatt. A szakember úgy véli, a krízis az amerikai gazdaság recessziójával jár együtt, ezért igyekszik minimalizálni alapja részvénypiaci kitettségét.

A hitelválság még messze nem ért véget, és az amerikai pénzügyi szektornak összesen mintegy 1,300 milliárd dolláros veszteségre kell felkészülnie - jelentette ki John Paulson, a nevét viselő hedge fund alapítója és vezetője. Paulsont tavaly elért eredményei tették világhírűvé a nemzetközi pénzügyi piacokon, alapjával ugyanis a hitelválságban leginkább érintett strukturált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés