Előfizetői tartalom

Van még kraft a régiós bankszektorban

Portfolio
Közép- és Kelet-Európa országainak bankpiacán változatlanul a nagy nemzetközi bankok a meghatározó szereplők, amelyek továbbra is profitálnak a térségen belüli befektetéseikből. Teljesen integrált regionális piac alakult ki néhány alszegmenssel, és kevés a lehetőség további helyi felvásárlásokra - áll az Unicredit bank tanulmányában. "Tanulmányunkból kiderül, hogy Közép- és Kelet-Európában meghatározó a külföldi tulajdon, amely Közép-Európában a banki eszközök 75 százalékát, a délkelet-európai és a balti államokban 83 százalékát, a tágabb értelemben vett európai országokban pedig 19 százalékát teszi ki" - nyilatkozta Federico Ghizzoni, az UniCredit Csoport lengyelországi piacok divíziójának vezetője és a Bank Austria igazgatóságának Közép- és Kelet-Európáért felelős tagja. Ezért az utóbbi időszak egyesülést és felvásárlást célzó erőfeszítései új piacokra vagy speciális szegmensekre irányultak, miközben a jelenlegi globális viszonyok között az a legvalószínűbb, hogy a növekedési stratégiák a szerves fejlődésre és az új fióknyitásokra összpontosítanak.

Néhány közép- és kelet-európai regionális szereplő növekedési terveit likviditási nehézségek korlátozhatják, mivel az új nemzetközi környezetben a bankok forrásköltségei növekedtek. A hálózat racionalizálása vagy a globális egyesülések és felvásárlások hozzájárulhatnak a regionális bankpiac átformálásához. Közép- és kelet-európai gazdasági kilátások:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés