Előfizetői tartalom

Nem találják a nyugtatót a befektetők

Portfolio
Továbbra sem tudnak lecsillapodni a feltörekvő piaci alapok befektetői, a pesszimista nemzetközi hangulat miatt a múlt héten is folyatódott az erőteljes tőkekivonás a feltörekvő piaci alapok körében. A tőkekiáramlás ráadásul ismét minden egyes részkategóriát érintett, ráadásul az ázsiai és a latina-amerikai alapok körében még nőtt is a kivont tőke nagysága az előző héthez képest. Az év eleje óta így a teljes tavalyi tőkebeáramlás fele vált köddé a feltörekvő piaci alapok körében, és egyedül az EMEA alapok tudnak hajszálnyi tőkebeáramlást felmutatni.

Folytatódott a tőkekivonás a világ feltörekvő piacain befektető alapok körében az elmúlt héten, a szerdán lezárult hét során a teljes feltörekvő piaci alapuniverzum mintegy 3.4 milliárd dolláros tőkekivonást volt kénytelen elkönyvelni, szemben a megelőző hét 4.3 milliárd dollárjával - derül ki az EPFR Global legfrissebb adataiból. A legkevésbé ezúttal is az EMEA (Európa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés