Előfizetői tartalom

Latin-Amerika is szenved

Portfolio
A dél-amerikai országokban a május vége óta megfigyelhető csökkenő tőkebeáramlás a tőzsdeindexek esésével járt együtt, ennek hátterében a globális kockázatvállalási hajlandóság csökkenése mellett a régiós inflációs adatok állnak, amelyek nem egy esetben többéves csúcsokon tartózkodnak. Az inflációs várakozások az országok többségében emelkedtek, nagy probléma elé állítva a jegybankokat. A befektetési lehetőségek hosszú távon adottnak tekinthetők, viszont rövid távon az előbb említett események erősen volatilissá tehetik a régiós indexeket.

A régióban befektető alapok tőkeáramlásának változását az elmúlt fél évben meglehetősen jól követte a brazil Bovespa index alakulása, ami nagysága miatt jól reprezentálja a dél-amerikai országok indexének teljesítményét. Az elmúlt egy hónapban közel másfél milliárd dollárt vontak ki a latin-amerikai alapokból a befektetők, miközben közel tíz százalékkal csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés