Előfizetői tartalom

Optimalizál a Freddie Mac

Portfolio
A szebb napokat is megélt Freddie Mac a közeljövőben várhatóan visszafogja a kereskedelmi bankoktól történő jelzáloghitel, valamint értékpapírosított jelzálogkötvény vásárlásait, hogy elejét vegye a tőkeszerkezet további leromlásának. A társaság emellett további értékpapírok eladását és az osztalékfizetés mértékének csökkentését tervezi, miközben 5.5 milliárd dolláros tőkeemelésre készül.

Az Amerikai Jelzáloghitelintézetek Szövetsége által készített felmérés szerint a végrehajtási stádiumban lévő lakáshitelek aránya az elmúlt 30 évben nem látott szintre növekedett június hónapban, a bankok által kezdeményezett biztosíték lefoglalások száma pedig 171%-kal emelkedett 2005 januárja óta. Az állam által alapított Fannie Mae és a Freddie Mac átmenetileg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés