Előfizetői tartalom

Senkinek sem kellenek a HBOS papírok

Portfolio
Az elsőszámú brit jelzáloghitelező, a HBOS csalódottan tapasztalta, hogy a zártkörű tőkeemelés keretében felkínált részvényei iránt meglehetősen szerény kereslet mutatkozott. Az új részvények mindössze 10 százalékát vásárolták meg a társaság jelenlegi tulajdonosai, igencsak nehéz helyzetbe hozva ezzel a jegyzési garanciát vállaló Morgan Stanley-t és a Dresdner Kleinwort-ot.

Az Edinbourgh-i székhelyű HBOS nem az első olyan bank, melynek részvényeiért nem tolonganak a befektetők. A jelenlegi tulajdonosok 92%-a nem mutatott érdeklődést a felkínált új részvények iránt, a befektetők mindössze 124 milliót vásároltak meg a papírokból, darabját 275 pennyért. A jegyzésért garanciát vállaló Morgan Stanley és a Dresdner Kleinwort így további 1.38...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés