Előfizetői tartalom

Vége a krízisnek, jöhet a száguldás

Portfolio
A török kormányválság elmúltával megnyílt az út a részvényárfolyamok emelkedésének, amit jól szemléltet, hogy az IShares MSCI Turkey ETF az elmúlt három napon összesen 12 százalékot emelkedett. Emellett a Merril Lynch felülsúlyozásra ajánlja a török részvényeket, mivel egyik elemzője szerint közel 27 százalékos diszkonttal forognak az ország részvényei a benchmarkhoz képest.

A török részvénypiac pénteken - az előző két nap emelkedése után - is közel két százalékos emelkedést könyvelhetett el a politikai huzavona megszünésével, ugyanis a legfelsőbb bíróság szoros végeredménnyel, de nem mozdította el a helyéről az ország kormányzó pártját. Recep Tayyip Erdogant a török miniszterelnököt azért akarták leváltani, mivel iszlámista vádak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés