Előfizetői tartalom

Az angolok nem kérnek a Goldmanból

Portfolio
A Goldman Sachs egyik zászlóshajójának számító makró hedge fund az elmúlt évet 39 százalékos veszteséggel zárta, azonban az intézményi befektetők számára fenntartott speciális eszközallokációs portfólió értékének csökkenése akár az 50 százalékot is elérhette. Emiatt számos angliai nyugdíjalap - akik százmillió fontos kitettséggel rendelkeztek - döntött úgy, hogy nem kívánnak tovább részt venni a Goldman programjaiban.

Több angliai nyugdíjalap is megszüntette a befektetését a Goldman Sachs Asset Management (GSAM) GTAA programjának keretében, miután előfordult, hogy az alap vesztesége meghaladta az 50 százalékot. A 3 milliárd fontos portfóliót kezelő GEC-Marconi - amit a korábbi iparvállalat Marconi támogat - és a 2.2 milliárd fontos Staffordshire County Council nyugdíjalap is hasonló okok miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés