Előfizetői tartalom

FHB: várt felett, de...

Enyhén várakozásokat meghaladó eredményt hozott az FHB tegnap este publikált gyorsjelentése. A bank nettó profitja 4%-kal meghaladva az elemzői várakozásokat 1134 millió forint lett. A pozitív meglepetés mértéke ugyan nem számottevő, de így legalább a 2. negyedév növekedése átkerült az alacsony egyszámjegyűből a magas egyszámjegyű kategóriába. A kiugró első negyedéves teljesítmény miatt az első féléves eredménydinamika 24%-os, s bár a következő 2 negyedév bővülése valószínűleg jóval alacsonyabb lesz, az FHB éves profitnövekedése megítélésünk szerint meg fogja haladni a 10%-ot.

Mielőtt azonban az FHB kisrészvényesei elrohannának kaviárt venni, fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a nettó kamatbevétel csak rendkívül mérsékelten lett izmos, a refinanszírozási üzletág bejelentette saját halálát, s a várakozásokat meghaladó eredmény magyarázatát céltartalék soron leljük meg leginkább. Tőzsdei története során első alkalommal fordult elő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés