Előfizetői tartalom

Mentőöv után kapkodnak a nyugdíjalapok

Portfolio
Az utóbbi egy évben megugró infláció sok káros hatása mellett jótékonyan hatott a globális inflációkövető kötvények keresletére, amit azonban a kínálat egyelőre képtelen fedezni. A múlt hónapban a 40 éves angol gilt kötvényeket mindössze 0.47 százalékos hozammal bocsátották ki, az elemzők szerint is hihetetlenül alacsonynak számító kamatlábat a túlkereslet és a növekvő inflációs aggodalmak okozták.

Manapság az inflációkövető kötvények (inflation-linked bonds) a tőkepiac lenagyobb talányai közé tartoznak, a mostani inflációs környezetben ugyanis még annak ellenére sem tudják a kibocsátók a keresletet kielégíteni, hogy a kötvények reálhozama csak alig nagyobb nullánál. A globális inflációkövető kötvények állomány már 2007-ben elérte az 1,000 milliárd dolláros...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés