Előfizetői tartalom

Brutális OTP eredmény - Megváltás nélkül (2.)

Portfolio
Csütörtökön publikálja 2. negyedéves eredményét az OTP Bank, amelytől az elemzők nem várnak különösen jó értéket. Bár a nettó eredmény 63.9 milliárd forintos összege elméletileg brutálisan kirobbanó várakozást tükröz, ne felejtsük el, hogy ez a bank nyitott pozíciójának köszönhető. (Mint ismeretes a külföldi leánybankok megvásárlásakor a felvett hitel egy részét nem swapolta el az OTP, mivel a devizában termelődő eredmény növekedése egy idő után természetes fedezettséghez vezet.)

Az OTP által az előző negyedévben bevezetett pro forma eredmény sortól (amely nem tartalmazza a nyitott pozíció torzító hatását) 56.4 milliárdot várnak az elemzők, amely 2008 első negyedévéhez képest nem tükröz növekedést.Ha a pro forma eredményből indulunk ki, akkor az OTP Bank összesített profitja (1H08) nem éri el a 113 milliárd forintos, így kicsivel alatta marad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés