Előfizetői tartalom

Brutális OTP profit - Ömlöttek a milliárdok

A várakozásokat igen jelentősen meghaladó mértékű eredményről számolt be ma az OTP Bank. A pozitív meglepetés mértéke hatalmas, utoljára 2004-ben láttunk ilyen piacdöbbentő számokat. A gyorsjelentés abszolút pozitív benyomást kelt, egyetlen tétel van, ami miatt fanyalognánk, ha mondjuk 10,000 forint lenne az árfolyam, de nem annyi.

Összefoglalás. Az OTP Bank 2. negyedéves nettó eredménye bődületes rekord 74,2 milliárd forint lett. A jó teljesítménynek csak egy része köszönhető a 10,1 milliárdos nyitott pozíción elért adózott eredménynek, a pro forma 63,9 milliárdos adózás utáni eredménye is brutális profit termelő képességet mutat. A korrigált nettó kamatbevétel 9, a profit 13-14%-kal haladta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés