Előfizetői tartalom

Megint 100 milliárd euró veszett oda

Portfolio
Egy éve szakadatlanul vonják ki a tőkéjüket az európai alappiacról a befektetők, azonban a rossz teljesítmény ellenére a két legnagyobb piacon - Németországban és Angliában - már megjelentek a vevők, és több jel is arra utal, hogy 2008 harmadik negyedévében már összességében tőkebeáramlást is láthatunk - derül ki a Lipper Feri felméréséből. A feltámadás a kisebb piacokra is jellemző, már három országban - köztük Magyarországon - is az alapok pozitív hozamot tudtak elérni, miközben az értékesítés igen vegyesen alakult. A közép-kelet-európai régióban pedig az alapkezelők többsége 2009-ben már a korábbi 20 százalék feletti vagyonnövekedést valószínűsít, és amennyiben a nyugat-európai alapok is elkezdenek növekvő pályára állni, akkor az erős tőkepiaci lejtmenet is megállhat.

Az európai befektetők már egy éve folyamatosan negyedévről negyedévre vonják ki tőkéjüket az európai alappiacról, miközben 2008 második negyedévében a Lipper Feri adatai szerint a nettó eszközérték csökkenése csak kicsivel maradt el a 100 milliárd eurótól. Azonban az értékekből az is kiolvasható, hogy nem kell sokat várniuk a befektetési alapoknak, hogy a negatív tendencia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés