Előfizetői tartalom

Újra megremegett a befektetők keze

Portfolio
A feltörekvő piacokon befektető alapoknak újra nagy tőkekivonást kellett elszenvedniük, a befektetők ugyanis két milliárd dollárt lovasítottak meg, és ismerve a háttérben meghúzódó folyamatokat a jövőben nem számíthatunk a piacok feléledésére. Az Oroszországot is magában foglaló EMEA részvényalapok tudtak a leginkább talpon maradni, miközben az ázsiai alapokból hirtelen nagyobb mértékű tőke áramlott ki.

Az elmúlt heti "vérengzés" tovább folytatódott a feltörekvő piacokon, a befektetők a szerdán zárult hét nap során összesen újfent 1.9 milliárd dollárt vettek ki a részvényalapokalapokból - derül ki az EPFR Global legfrissebb adataiból. Gyakorlatilag az összes alapkategória megszenvedte a befektetők komor hangulatát, az ázsiai és a globális feltörekvő piacokon befektető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés