Előfizetői tartalom

Írországban már mentik a bankokat

Portfolio
Jelentős bejelentést tett tegnap az ír kormányzat, a hitelpiaci válság kapcsán fellépő igen komoly aggodalmak miatt két évre garantálja a nagy ír bankok betéteit. A garanciavállalás az Allied Irish Banks Plc, a Bank of Ireland Plc, a Anglo Irish Bank Corp. Plc, az Irish Life and Permanent Plc, az Irish Nationwide Building Society és az the Educational Building Society betéteit érinti

. A garanciavállalás stabilizálja az ír bankrendszert, amely elsősorban azért fontos, mert a korábbi ír gazdasági csoda véget ért, s a gazdaság recesszióba fordult, amelyet az ingatlanárak meredek zuhanása kísér. Hogy a csomag méreteivel tisztával legyünk, a garancia értéke 395 milliárd angol fontnak felel meg, amely az ír GDP közel háromszorosa.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés