Előfizetői tartalom

Elszakadt a cérna, bekeményítenek a nyugdíjalapok

Portfolio
A legnagyobb európai nyugdíjalapoknál már a vagyonkezelőik kiválasztásánál az egyik fő szempont, hogy aláírták-e az Egyesült Nemzetek Felelős Befektetések Elveit, sőt két angliai nyugdíjalap ezen is túlment, és a legnagyobb vagyonkezelőket arra próbálják rávenni, hogy vagy írják alá vagy indokolják meg, hogy miért utasítják el az elveket, ennek hiányában ugyanis nem feltétlenül kapják meg a vagyonkezelés jogát.

A legnagyobb angliai nyugdíjalapok közül kettő is egyre nagyobb nyomást próbál gyakorolni a világ legnagyobb alapkezelőire, hogy írják alá az Egyesült Nemzetek Felelős Befektetések Elveit (United Nations Principles for Responsible Investment, UNPRI) vagy mindenképpen indokolják meg, hogy miért nem teszik ezt meg. A 30 milliárd fontos vagyonnal rendelkező Universities Superannuation...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés