Előfizetői tartalom

OTP: lehet megoldás - ERŐDEMONSTRÁCIÓ kell! (Vélemény)

Drámai napokon van túl az OTP Bank, amely az elmúlt három napban felülteljesítőből jelentős alulteljesítő lett az európai benchmarkhoz képest. A ma délután mutatott zuhanás után megítélésünk szerint el kell gondolkozni azon, hogy komolyabb mértékben nekilásson a bank a saját részvény vételeknek, de nem úgy mint tegnap, hanem sokkal komolyabban. ERÕDEMONSTRÁCIÓ KELL.

A vétel melletti érvek a) A bank részvényei a mai zuhanással elérték az 1,1-es P/BV értéket. Egy 26%-os ROE-vel üzemelő bank számára ez hihetetlenül alacsony érték. Ha az OTP bízik saját magában, akkor ezen a szinten már egyértelműen venni kell. b) Az OTP Tier 1 rátája meghaladja a 11%-ot. Ez ilyen vérzivataros időkben rendkívül jó, de mindamellett elég fedezetet jelent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés