Előfizetői tartalom

Eladná a Yahoo-t az egyik tulajdonos

Portfolio
A Yahoo egyik kisebb tulajdonosa, a Mithras Capital eladná a Microsoftnak a céget részvényeként 22 dollárért. A szoftveróriás júliusban visszavonta a Yahoo-ra tett felvásárlási ajánlatát, amikor is 31 dollárt ajánlott a vállalat papírjaiért. A Yahoo részvényei tegnap 13 dollár körül zártak, így a befektetési alap által indítványozott felvásárlási ár is több mint 70%-os prémiumot jelentene.

A Yahoo egyik kisebb tulajdonosa megegyezne a Microsofttal, amelynek értelmében a cég részvényenként 22 dollárért vásárolná fel az internetes keresőóriást, amely a részvények tegnapi záróárfolyamához viszonyítva 74%-os prémiumot jelentene. Eredetileg a Microsoft februári ajánlata részvényenként 31 dollár volt. Az alapkezelő 1.9 millió darab, vagyis 0.14%-os részesedéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés