Előfizetői tartalom

Meghátrált a miniszter, nem fognak kevesebbett keresni a bankárok

Portfolio
A felelős vállalatirányítással kapcsolatos elvárások, illetve a felsővezetői fizetések korlátozásának területén meghátrált az amerikai kormány és a mentőcsomag részét képező legújabb törvények alapján mégsem támaszt olyan szigorú követelményeket a bankokkal szemben, mint amilyeneket korábban ígértek - nyilatkozták iparági szakértők a MarketWatch-nak.

Patrick McGurn, a RiskMetrics tanácsadója szerint "a szikla belecsapódott a vízbe, hatalmasat csobbant, de a hullámokat a legújabb törvények elsimítják", amivel a szakértő arra utal, hogy a 700 milliárd dolláros mentőcsomag elfogadásakor a tervezet még sokkal keményebb intézkedéseket foganatosított volna a megsegített bankokkal szemben, mint a legújabb szabályok. A Pénzügyminisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés